Приложна калиграфия


Калиграфията е малко забравено днес изкуство за оформяне на знаците по експресивен, хармоничен и майсторски начин. Позната най-вече от китайската култура, калиграфията успешно се използва и в изписването на българските буквени знаци, като разкрива красотата на нашата азбука. Освен като вид художествена себеизява и изкуство, калиграфията притежава философския смисъл и насоченост и оказва ефект  върху практикуващите както в здравословно, така и в емоционално отношение.
Периодичните занимания  с калиграфия могат да бъдат изключително полезни за подобряване на концентрацията, съсредоточеността, волевия контрол и търпението. Калиграфията развива фината моторика, оптическия контрол, точността и постоянството, като в този аспект може да я разглеждаме и като вид медитация.
Studio 84 Art and Motion e инициатор и организатор на курсовете по калиграфия на кирилица от 2015 година. През обучението успешно са преминали повече от 200 курсисти, някои от които продължават да развиват уменията си професионално.
Разгледайте снимки от проведените курсове тук.
Разгледайте снимки от творчеството на наши курсисти тук.

Курсове: