Йога


> График: Сряда 18:30 - 20:30
> Преподавател: Боби Шаламанов
> Цена: 12 лв
> Занятията са с предварително записване


Курс Кундалини йога

Курсът Кундалини йога за начинаещи ще ви запознае със система от дихателни упражнения,  асани, релаксация и медитация за здраво тяло и балансиран ум под ръководството на опитен преподавател.
Независимо дали сте атлети или  балетни танцьори, изтръгващото аплодисменти изпълнение зависи от правилната нагласа на ума. Максимално блестящо представяне е възможно само когато изпълнителят е в състояние да се отпусне и да се движи с потока на енергията. Уменията сякаш се усъвършенстват, умът ви е ясен и вие просто не можете да сгрешите. Когато сте в това състояние, изпълнението става плавно и сякаш надскачате нормалните си възможности. Йога служи като ключ за тайната врата,водеща към това състояние. Тъй като обединява тяло и ум, йога ви учи да дисциплинирате своя ум, също както ви учи да дисциплинирате своите мускули. Умът ви може да бъде инструмент, който да ви задържи в зоната на върховното изпълнение. Йога отключва тайната врата към новите възможности, продуктивност, творчество, ефикасност и осеняване.
Ползата от заниманията с йога ще се разпростре със сигурност върху целия ви живот. Разбира се, това няма да стане за един ден, защото Йога е процес.
Кундалини йога е древна практика за възстановяване на хармонията в човека и отключване на неговия скрит потенциал - психически и физически.Целта е възстановяване на естествените механизми на тялото и балансиране на енергията.
Програмата е универсална и се изпълнява без усилие и напрежение, не изисква специални спортни умения и предварителна подготовка. Упражненията са лесни, достъпни за всяка възраст и целят възcтaнoвявaне пpaвилнoтo функциoниpaнe нa oпopнo-двигaтeлния aпapaт, диxaтeлнaтa cиcтeмa, eндoкpиннитe жлeзи, пoдвижнocттa нa тялoтo и нeутpaлизиpaне на нaтpупaнитe нaпpeжeния в нepвнaтa cиcтeмa.
При следоперативни състояния, медикаментозни лечения или травми е препоръчителна предварителна консултация с лекуващия Ви лекар.
Необходимо е предварително записване.